In mijn vrij beeldend werk ontsnap ik aan rechthoekige kaders.

uit 1994 tot 2007 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Engelenvlucht

2007

Engelenvlucht is een bijzonder Barok paneel. Het is gebaseerd op een theatervoorstelling op Oerol, op Terschelling. 2 Engelen zitten in de hemel en vervelen zich. Ze dalen af naar de aarde en houden zich bezig met allerlei zaken die God verboden heeft: Overspel, hebzucht, ijdelheid en trots. Deze zaken worden verbeeld door de gele symbolen in het paneel. De vraag is: houden deze Engelen hun vleugels wit? Hoe behouden zij hun zuivere ziel? Aan de kijker het antwoord! Het paneel is verstevigd met 2 stalen stormroedes. De uiteinden zijn gesmeed in een sierlijke krul welke ik verguld heb. Dit paneel behoorde tot de vaste collectie van het Museum voor vlakglas en emaillekunst in Ravenstein.

In onze tuin

2005

Eenvoudig qua vorm en kleur maar bij nadere beschouwing van een grote intensiteit en detaillering. Gebaseerd op 2 gedichten van Hans Andreus en Ibn Arabi. Twee mensen wandelen in een tuin. Zij houden van elkaar. Citaat: "Zij zeggen: Het is allemaal zeer wonderlijk".  Dit paneel behoorde tot de vaste collectie van het Museum voor vlakglas en emaillekunst in Ravenstein.

Maretak

2004

Vrij beeldend werk, ca. 60 x 60 cm. In de afbeelding een jonge vrouw, omgeven door Maretak. In de achtergrond is gedeeltelijk een gedicht zichtbaar wat rept over het verlangen naar liefde. Dit paneel behoorde tot de vaste collectie van het Museum voor vlakglas en emaillekunst in Ravenstein.

Bendemeers' stream

2000

Deze Barok lantaarn is gebaseerd op een weemoedig Engels liedje: There's a bower of roses by Bendemeers' stream, and the nightinggale sings round it all the night long. In the time of my childhood 't was like a sweet dream, to sit in the bower and hear the birds' song.....(.....) And oft, when along, in the time of the year, I think: are the roses still bright by the calm Bendemeer? Ik smolt toen ik dit lied voor het eerst hoorde en zong.....

Drakenbruid

1994

Naast mijn werk als ambachtsvrouw, begon ik vanaf 1994 ook vrij beeldend werk te maken. Werk waarbij ik voor het eerst uit het rechthoekige kader stapte was Drakenbruid in 1994. Ik maakte het raam naar aanleiding van een BBC documentaire over huwelijks tradities in Nepal. Daarbij krijgen vrouwen gouden munten, Bloedkoraal, Parels en stukken Turkoois mee als bruidsschat.