Glas-in-lood Met enkel glas en lood, vakkundig gesneden en gebogen, is elke voorstelling denkbaar. Van eenvoudig en ingetogen tot gelaagd en kleurrijk.

uit 1995 tot 2008 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Keukenraam exterieur

2008

Bovenlichten, ieder ca. 40 x 30 cm., onderramen, ieder ca. 40 x 50 cm. Het ruitjespatroon loopt van onder naar boven door voor een rustig effect. De Vissengraatjes geven het geheel een speels effect.

Artisjokken

2007

Deze panelen, ieder ca. 120 x 55 cm., zijn uitgevoerd in sterk geometrische vormen. Inspiratiebron: de Artisjok. Door de zachte kleuren ogen de panelen vriendelijk.

Kleurenfantasie

2007

De eigenaren wilden 2 grote raamhangers tussen hun keuken en woonkamer. In eerste instantie vroegen ze om Klaprozen. Echter, ik beperk me nooit tot 1 ontwerp: meerdere ontwerpen bieden keuze mogelijkheden en zorgen voor een gedachten wisseling tussen de toekomstige eigenaren en mij.Ik waarschuwde dit echtpaar dat 2 panelen vol rode Klaprozen vermoedelijk een schreeuwrig, druk en overheersend resultaat zou opleveren. Na geanimeerde gesprekken werd er gekozen voor deze Kleurenfantasie, in 2 verschillende panelen die wel duidelijk verwant zijn aan elkaar. 

Muziekraam

2006

Een bedrieglijk eenvoudig paneel, doorsnede ca. 60 cm. De opdracht luidde: een paneel rond het thema muziek en snaarinstrumenten. Door de zachte kleuren en de gecentreerde compositie een fijn, rustig raam.

Zeilboot

2004

De eigenaren hebben een achternaam die verwijst naar de zeilwereld, en de ouders van de eigenaresse waren schelpenvissers. Vandaar de afbeeldingen in dit paneel. Om het geheel niet te zoet te maken voegde ik twee maal een strakke kleurencode toe.

Roos

1997

Roos

Kip Haan

1995

Een genoeglijk paneel met een kip en een haan: ca. 50 x 70 cm. Hier spelen de gebogen lijnen en de frisse kleuren een hoofdrol. Inspiratiebron: de trouwkaart van het betreffende echtpaar.